Wandelen Ommetje Doornik de Pas

Natuurlijk genieten ligt aan de rand van Park Lingezegen
Vanaf het terrein start het Ommetje Doornik de Pas, een wandeling door de omgeving welke is bedacht en aangelegd door de stichting Lingewaard Natuurlijk. Deze wandeling is er in twee varianten: 6 kilometer of 8 kilometer lang.
De route voert u langs de Waal en door een deel van Park Lingezegen, middels de routefolder komt u van alles te weten over dit gebied. U kunt deze folder gratis verkrijgen bij Zijdewinde.

Bekijk de folder

Ruimte voor de rivier

De afgelopen jaren is de Nevengeul gegraven tussen Nijmegen en Lent. Een prachtig gebied met veel water, mooie bruggen fraaie vergezichten en ontluikende natuur. Hier kunt u heerlijk wandelen en vinden ook geregeld evenementen plaats.

Ooijpolder

Precies tegenover de B&B ligt de Ooijpolder, hier kunt u heerlijk tot rust komen, dit stukje polder is onderdeel van het grotere natuurgebied de Gelderse poort. In de Ooijpolder kan je een van de vele wandel-fietsroutes volgen. Je vergapen aan talloze vogelsoorten, Paarden en Galowayrunderen.

Musea

In de Bastei, het voormalige natuurmuseum en de Stratenmakerstoren, vindt u veel informatie over de natuur, cultuurhistorie en het landschap van de Waal en haar omgeving. Mooie tentoonstellingen op de stuwwal in Berg en Dal en Groesbeek liggen verschillende musea. Het Nationaal bevrijdingsmuseum. Afrika museum, zijn beslist de moeite waard voor een bezoekje.

In museum het valkhof te Nijmegen vindt u een grote belangrijke verzameling Romeinse en archeologische kunst een bijzondere collectie.

Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Waar kun je verder kijken over de Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal dan hier – bij Doornenburg?

Kasteel Doornenburg

Vanaf de B&B verder naar het oosten staat Kasteel Doornenburg. Het is een van de grootste kastelen van Nederland. De voorburcht is het hele jaar door vrij toegankelijk , de hoofdburcht kan alleen bezocht worden tijdens een rondleiding. Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar men heerlijk een dagje met het gezin kan vertoeven.

Stadwandeling Nijmegen

Heerlijk een stadswandeling maken door de oude stad Nijmegen langs alle historische en romeinse rijkdommen.

Bekijk de folder